Savunma Sanayii Müsteşarlığı himayelerinde ilki bu yıl planlanan "İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması", insansız, uzaktan kumandalı ve/veya otonom (kendi başına karar alarak hedefe doğru ilerleyerek görev icra etme kabiliyetine sahip), balistik korumaya sahip askeri kara araçlarının kavramsal tasarımını hedefleyen bir yarışma gerçekleştirilecektir.

Üniversitelerin, Ar-Ge Merkezlerinin ve Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin savunma sanayine olan ilgisinin ve Araştırmacı – Sanayici - Kullanıcı üçlüsü arasındaki etkileşimin artırılmasının hedeflendiği yarışma, üç boyutlu model tasarım ve serbest çizim kategorilerinde düzenlenecek, tüm yerli ve yabancı firma, üniversite öğrencileri ve bireysel katılımlara açık olacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 30.09.2017

Yarışma hakkında detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için tıklayınız…