İsrail Ankara Büyükelçiliği ile Ankara Üniversitesi ve Ankara Teknokent’ in işbirliğinde ve Gazi Teknopark’ ın katkılarıyla 4 Temmuz 2017 günü Ankara Üniversitesi 100. Yıl Salonunda hem Türkiye ve İsrail özelinde hemde ortadoğu geneline yönelik su kaynaklarının kullanımı ve su teknolojilerinin uygulanmasında karşılaşılan bölgesel zorluklar ve bu zorlukların aşılması yolunda izlenen yöntemlerin ele alındığı seminer düzenlenmiştir. Seminer süresince Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve İsrail Su İşleri Müdürülüğü’ nden yetkililer ile Türk ve İsrailli bilim insanları su teknolojilerinin günümüzde uygulama yöntemleri ve uygulama süreçlerini tartışmış, bölge özelinde alınan ve alınabilecek stratejik kararlar üzerinde durmuşlardır.