Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018), 10. Kalkınma Planı, 64. Hükümet eylem planı ve diğer eylem planlarında; sanayinin, kamunun ve üniversitelerin altyapı ve insan kaynağı imkânlarının yer alacağı ve işbirliği fırsatlarının sunulacağı, Kamu, Üniversite, Sanayi Kuruluşları, girişimciler ve yatırımcılar arasında etkileşimin sağlanacağı bir portal hazırlanması görevi T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sorumluluğuna verilmiştir.

Bu kapsamda; Kalkınma Bakanlığı'na yazılım projesi olarak yapılan başvuru kabul edilmiş, yazılım geliştirme süreçleri 2017 yılı başında tamamlanarak www.kusip.gov.tr web adresi üzerinden kullanıma açılmıştır. KÜSİP portalının mobil uygulamaları da aynı şekilde 2017 yılı başında tamamlanmış olup, Andorid ve İOS internet üzerinden indirilerek mobil cihazlarda kullanılabilmektedir.

Portal içerisinde; Kamu ve Kuruluşları, Üniversiteler, Firmalar, Araştırma Merkezleri, Organize Sanayi Bölgeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Sanayi ve Ticaret Odaları gibi paydaşlara özel birer tanıtım sayfası yer almakta, ayrıca, paydaşların; etkinlik, duyuru, işbirliği çağrısı, proje ve yatırım ortaklığı gibi aktivitelerini KÜSİP üzerinden paylaşma imkânı bulunmaktadır.

2017 yılı ve sonrasını kapsayacak şekilde portal’in tanıtım ve etkin kullanımı amacıyla tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine başlanmıştır. Bu kapsamda; Üniversiteler, Kamu Araştırma Merkezleri, Organize Sanayi Bölgeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri gibi paydaşlara portal’ın tanıtımı yapılmaktadır.

13 Ekim 2017 Cuma günü, Gazi Teknopark C Blok Konferans Salonu’nda 10:30 – 11:30 saatleri arasında ‘Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Platformu (KÜSİP) Tanıtım Toplantısı’ düzenlenecektir. Katılım ücretsiz olup, ekteki başvuru formunu doldurarak bteksin@gaziteknopark.com.tr adresine e-posta ile göndermeniz yeterlidir.

•   Toplantı öncesi katılımcıların; www.kusip.gov.tr  adresinde yer olan portal sayfasından kaydol butonuna tıklayarak  açılan sayfadan araştırmacı olarak kayıt olması sunum faydalı geçmesine vesile olacaktır.
  •   Ayrıca, TGB’de yer alan firmaların kuruluş sekmesinden kayıt olarak, üyelik işlemini tamamlaması ve araştırmacılarında araştırmacı sekmesinden üye olarak KÜSİP sayfalarını incelenmesi önem arz etmektedir.
  •   Toplantı esnasında değerlendirmelerinizi paylaşmanız halinde, önerileriniz doğrultusunda ek geliştirmeler yapılması arzu edilmektedir.