TÜSİAD’ın iş fikri yarışması “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” için başvuru süreci başladı. Yarışmaya 18-30 yaş arası üniversite öğrencileri oluşturacakları 2-5 kişilik ekiplerle katılabiliyor. Yarışmaya başvurular 30 Kasım’a kadarwww.bugenclikteisvar.com adresi üzerinden alınacak. Geçen yıl katılım rekoru kıran yarışma, online girişimcilik eğitimi, girişimcilik ekosisteminin lider isimlerinden eğitim ve mentorluk alacakları bir kamp dönemi ve TÜSİAD rehberleriyle iş geliştirme fırsatı gibi avantajlar sunuyor. TÜSİAD tarafından, Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak, vizyoner üniversite öğrencilerine, iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasında yeni dönem başlıyor. Katılımcıların başvuru sırasında 30 yaşından gün almamış olmaları ve yurtiçi ya da yurtdışında bir üniversitenin ön lisans, lisans veya lisansüstü bölümüne kayıtlı olmaları gerekiyor. 2018 dönemine yurtdışındaki öğrenciler de katılabilecek.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışmasına katılan öğrencileri önemli fırsatlar bekliyor. Silikon Vadisi girişimcisi ve akademisyen Steve Blank tarafından verilen “Bir Start-up Nasıl İnşa Edilir?” adlı online eğitimin yanı sıra, ön elemeyi geçen ekipler, İstanbul’da başarılı girişimciler ve iş insanlarının da katılacağı Eğitim Kampı’na alınacak. Eğitim Kampı’nın son gününde yarışmacı ekiplerden 12 tanesi TÜSİAD rehberleriyle eşleşerek 2 ay boyunca rehberlerin yönlendirmeleriyle fikirlerini geliştirecek ve iş planlarını oluşturacaklar. Geçen yılki yarışmadan farklı olarak bu yıl, yurtdışında okuyan öğrenciler de web sitesi üzerinden yarışmaya başvuruda bulunabilecekler.

Final 8 Mayıs’ta

Gençlere 8 aylık bir süreç deneyimi sunan yarışmanın büyük finali 8 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak. Ödül Töreninde canlı yayında projelerini sunacak finalist ekipler arasından üç tanesi 75.000, 50.000 ve 25.000 TL’lik para ödüllerinin de sahibi olacak.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2018 Dönemi Yarışma Takvimi

Başvuruların alınması: 16 Ekim – 30 Kasım 2017 (17:00’a kadar)

Ön eleme sonuçlarının açıklanması: 8 Ocak 2018

Online Eğitim: 8 – 28 Ocak 2018